Близо 20 дни жители от столичния квартал Манастирски ливади“ не могат да

...
Близо 20 дни жители от столичния квартал Манастирски ливади“ не могат да
Коментари Харесай

След срутването на строеж в Манастирски ливади“: Хората нямат достъп до домовете си

Близо 20 дни поданици от столичния квартал „ Манастирски ливади “ не могат да стигнат до домовете си. Причината е, че пътят пред блока им пропада поради ров на стоеж в непосредствена непосредственост до него.

Улицата до градежа е пропукана и в дефинира сектори се е свлякла в изкопа. На мястото има сложени огради.

„ На 20 август забелязахме първото сриване. Тогава ние взехме ограничения и поставихме заграждения, с цел да не стане някакъв случай. Никакво отношение от никого не пристигна, до момента в който не сигнализирахме общината “, изясни Иво Горанов, домоуправител на прилежащ до изкопа блок.

След подаването на сигнала на място дошъл районният кмет. Аварийните служби затворили цялата улица, само че не последвали никакви други ограничения – като да вземем за пример подсилване на стената или запълването на пропастта.



От 20 август насам хората от близката постройка нямат достъп до домовете си и по тази причина минават през тревни площи. Хората разказват протичащото се като „ апокалипсис “ и считат, че улицата им е почтена за снимането на филм. Притесняват се, че всичко това се случва в София и то през 2023 година

„ Това, което ние констатирахме при инспекцията, е, че не е изпълнен добре проекта от строителя. Спестили са си желязо от укрепителните детайли, което е трябвало да бъде поставено по съответния план. Имало е и други фактори, като това, че и самата алея не е построена добре “, изясни и Димитър Божилов, кмет на регион „ Триадица “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР